Tradition & håndværk

Vores faglige stolthed og kompromisløse håndværk er din garanti for velsmag og produkter af allerhøjeste kvalitet.

80 års traditioner med smag for det ægte håndværk

Slagter Lund Gårdbutik blev en realitet da ”Åboulevardens Frilands og Økoslagter” efter 80 års uafbrudt forretning blev tvunget til at lukke på grund af opførelsen af den nye busgade i Århus centrum – den nye gade ville have gået direkte gennem butikken. Vi måtte således forlade de gamle og mindefyldte lokaler i februar 2003.

Gårdbutikken blev åbnet i november 2004 og konceptet er fortsat rodfæstet på de gode råvarer, traditionsrigt slagterhåndværk og klassiske opskrifter.

Sønderjysk arv og opskrifter

Med et solidt fundament i de mere end 80 år gamle opskrifter, medbragt fra hjembyen Gram i det traditionsrige Sønderjylland, producerer vi selv en lang række spege- og røgvarer i vores eget røgeri. Det sikrer os den fulde kontrol over fremstillingen og dermed kvaliteten i det færdige produkt.

Vores udvalg af lækre spegepølser er bredt og omfatter både den helt klassiske sønderjyske løgpølse – men også spegepølser med sydeuropæiske smagsindtryk inspireret af traditionerne i fx Spanien og Italien.

Luksus fra eget røgeri

Modsat, hvad du sikkert ofte oplever i supermarkedernes kølediske, er vores varer aldrig pumpet med saltvand, men består kun af de bedste, reelle kødstykker.

Vi anvender ikke nitrit-saltning i vores fremstillingsproces og vores hjemmelavede hamburgerryg og pålæg er således altid naturligt saftigt og særdeles velsmagende kød, hvor den sarte røgsmag på bedste vis komplimenterer kødets naturlige smag og tekstur.

Ligeledes fremstilles vores egne bacontyper (klassisk og tørsaltet) på helt traditionel facon, hvor kødet først saltes og tørres, hvorefter det koldrøges, nedkøles og vakuumpakkes for at sikre yderligere holdbarhed. Kvaliteten i slutproduktet fornægter sig ikke!